ČIŠĆENJE TEPIHA

Mrlje, tragovi, promene boje... Tepih trpi dosta habanja i moramo znati kako ga dobro očistiti. Pravilnom negom produžićete mu život. Čišćenje tepiha je neophodno ako u našem domu koristimo ove ukrasne elemente za stvaranje ambijentalne topline i u svakoj sobi ispisujemo sofisticirani, rustikalni, klasični ili moderni dodir. Tepisi stvaraju udobnost prigušujući buku naših koraka, toplinu na hladnim pločnicima, podelu i uokvirivanje prostora i okruženja u zavisnosti od njihove veličine, boje, oblika i teksture. Ali... s obzirom na brojne prednosti, uvek podrazumeva problem, a to je čišćenje tepiha i njihovo održavanje u dobrom stanju. Kako se obično izrađuju od prirodnih tkanina kao što su vuna, biljna vlakna ili konac, svi su vrlo upijajući materijali i normalno su raspoređeni po podu, na meti su svih vrsta mrlja. Važno je znati materijal sa kojim su napravljeni. Vrsta čvora i završetak takođe će uticati na način na koji nastavljamo sa čišćenjem tepiha, kao i posuđa i proizvoda za čišćenje koje ćemo koristiti. Pre nego što počnemo da čistimo tepih, moramo se uvek informisati o uputstvima proizvođača u vezi sa bojama pomoću kojih je utvrđeno da li su čvrste ili mogu da promene boju, da primenimo neke tretmane za dezinfekciju ili druge, koji pored čišćenje tepiha, osigurati očuvanje njegove boje i teksture. Postupak čišćenja tepiha zavisi i od podloga i vlakana od kojih su napravljeni. Vaše tepihe sakupljamo kod kuće, a u našim objektima stručnjak je zadužen da proceni stanje svakog tepiha, jedan po jedan, detaljno izrađujući potpuno personalizovani akcioni plan (nega i održavanje) za svaki tepih. Izveštajem našeg stručnjaka prelazimo na ispravno i personalizovano čišćenje prema vrsti tepiha. Kada se očiste, radovi na restauraciji i održavanju koji su neophodni za negu tepiha procenjuju se i dostavljaju klijentu. Posao je profesionalan od početka do kraja. Specijalisti smo za restauraciju i održavanje tepiha. Imamo svoju radionicu i imamo majstore specijalizovane za restauraciju tepiha koji uživaju veliko priznanje među našim klijentima za profesionalnost i dobar rad. Ovom uslugom pružamo rešenje za najzahtevnije zahteve naših klijenata u vezi sa restauracijom delova. Naši stručni restauratori prate postupak procene tepiha kako bi tačno utvrdili potrebe dela i na taj način obezbedili puni oporavak tepiha. Važno je da tepisi imaju godišnje održavanje. Čišćenje je deo osnovnog održavanja koje zahteva tepih, ali kontinuirano habanje stepenišnih tepiha proizvodi propadanje koje se vrlo lako može popraviti u našoj službi za održavanje.

Iako svaka situacija zahteva različit tretman, ispod navodimo uobičajeni tretman koji koristimo za temeljno čišćenje tepiha:

1. Tepih se usisava usisivačem koji ima HEPA filter koji zadržava čestice manje od 0,3 mikrona.

2. Tečni rastvor koji sadrži deterdžent i dezinficijens nanosi se ručnim četkanjem ili mehanički pomoću mašina dizajniranih da deluju na organizme koji žive na tepihu, poput grinja.

3. U zavisnosti od slučaja, isparava se i uništava pomoću specijalizovanih mašina za kućni tekstil (ne industrijskog tipa koji bi mogli oštetiti materijale).

4. Pustite da deluje nekoliko minuta.

5. Ispira se vodom, i usisiva posebnim usisivačem za vodu.

6. Tada treba ostaviti da se osuši između 12 i 24 sata, u zavisnosti od sezone godine.

Čistimo tepihe u kancelarijama, prostorijama, industrijama i privatnim kućama.

Prljava područja sa tepisima mogu se očistiti samo mašinama i proizvodima za dubinsko čišćenje.

Naše mašine i proizvodi su dizajnirani za obavljanje ove vrste čišćenja, kako na suvom, tako i na mokrom.

Hemijsko čišćenje:

Usisavanje tepiha, prskanje proizvodom za otpuštanje prljavštine. Postupak prskanja takođe služi kao sredstvo protiv gljivica i uklanjanja mrlja, uklanjajući neprijatne mirise i viruse.

Posvećeni smo pružanju usluga čišćenja za mala, srednja i velika preduzeća, zgrade, preduzeća, domove. Uz punu posvećenost našoj aktivnosti, oslanjamo se na stalnu obuku osoblja kako bismo udovoljili specifičnim potrebama svakog našeg klijenta. Usredsređeni smo na stvaranje prijatnih, čistih i funkcionalnih prostora za vaš dom i kompaniju.

Imamo najsavremenije tehnološke mašine i visokokvalitetne zalihe koje se zajedno sa našim timom profesionalaca udružuju kako bi zadovoljile potrebe svakog klijenta.

Profesionalni smo u pranju labavih ili fiksnih suvih tepiha za domove i / ili kompanije, pružamo uslugu čišćenja tepiha za kućanstvo sa najboljim rezultatima, uklanjajući mrlje i obnavljajući tepihe.

Mi smo profesionalci u sakupljanju parnih prostirki i čišćenju prostirki kod kuće u najkraćem roku i sa najboljom tehnologijom na tržištu kako bismo obezbedili najbolje pranje prostirki, oporavljajući njihove teksture u boji i uklanjajući mrlje.